VVKs historie

 

Vallensbæk Vandski Klub startede oprindeligt i slutningen af 1960'erne i Køge Bugt.

Ved etableringen af Vestmotorvejen i begyndelsen af 1970'erne blev der gravet ud til to søer, der skulle virke som opsamlingsbassiner for regnvand.

Vallensbæk Vandski Klub flyttede umiddelbart efter etableringen heraf fra Køge Bugt til Vallensbæk Søerne.

Idag holder vi til på den sydlige del af de to kunstige søer, der er beliggende på begge sider af motorvejen i Vallensbæk.

Nu var det muligt af udføre vandskisporten i en kunstig anlagt sø, hvor bølgerne var væsentligt mindre og anderledes end på åbent hav. Dettes udviklede sig op igennem 1980'erne med en masse træning og dertilhørende konkurrencer.

I de første mange år stod vandskiløberne og klædte om udendørs under et halvtag/skur på søbredden - de fine faciliteter vi har nu er kommet til langt senere.

I slutningen af 1980'erne startede Vallensbæk Vandski Klub så småt samarbejdet med Dansk Vandski Forbund og Team Danmark. 

Vallensbæk Vandski Klub blev rammen om et Team Danmark Center, og der blev lagt målrettede planer for forbedring af anlægget - slalombaner, hop m.v. - samt etablering af bade-/omklædnings- samt mødefaciliteter.  

Vallensbæk Vandski Klub fik i foråret 1992, med stor hjælp fra Team Danmark, overdraget et flot klubhus af Vallensbæk Kommune. Samtidigt begyndte en kraftig modernisering af vandskianlægget, herunder opbygning af et nyt hop, udlæggelse af flere slalombaner samt elektronisk tidstagningssystem.

I 1996 pågyndte e