VVKs historie

 

Vallensbæk Vandski Klub startede oprindeligt i slutningen af 1960'erne i Køge Bugt.

Ved etableringen af Vestmotorvejen i begyndelsen af 1970'erne blev der gravet ud til to søer, der skulle virke som opsamlingsbassiner for regnvand.

Vallensbæk Vandski Klub flyttede umiddelbart efter etableringen heraf fra Køge Bugt til Vallensbæk Søerne.

Idag holder vi til på den sydlige del af de to kunstige søer, der er beliggende på begge sider af motorvejen i Vallensbæk.

Nu var det muligt af udføre vandskisporten i en kunstig anlagt sø, hvor bølgerne var væsentligt mindre og anderledes end på åbent hav. Dettes udviklede sig op igennem 1980'erne med en masse træning og dertilhørende konkurrencer.

I de første mange år stod vandskiløberne og klædte om udendørs under et halvtag/skur på søbredden - de fine faciliteter vi har nu er kommet til langt senere.

I slutningen af 1980'erne startede Vallensbæk Vandski Klub så småt samarbejdet med Dansk Vandski Forbund og Team Danmark. 

Vallensbæk Vandski Klub blev rammen om et Team Danmark Center, og der blev lagt målrettede planer for forbedring af anlægget - slalombaner, hop m.v. - samt etablering af bade-/omklædnings- samt mødefaciliteter.  

Vallensbæk Vandski Klub fik i foråret 1992, med stor hjælp fra Team Danmark, overdraget et flot klubhus af Vallensbæk Kommune. Samtidigt begyndte en kraftig modernisering af vandskianlægget, herunder opbygning af et nyt hop, udlæggelse af flere slalombaner samt elektronisk tidstagningssystem.

I 1996 pågyndte etableringen af en kunstig ø, således at søen blev delt op i to - med mulighed for vandskiløb i to søer samtidigt. I august stod anlægget færdig, og Vallensbæk Vandski Klub var rammen om både DM og EM i 1996. Klubben har sidenhen afholdt flere nationale mesterskaber, og var senest rammen for EM i 2009 og DM i 2011.

Klubben råder idag over det mest moderne vandskianlæg i Danmark - det er vi stolte af og vi gør alt for at holde den position.

Klubben har i dag mange aktive vandskiløbere, fra begyndere til de bedste i Danmark, og med en stor aldersspredning. Og vi har nok den størte børne- og ungdomsafdeling i Danmark.

Alle er velkomne til at kigge forbi, gå en tur i det smukke område og nyd vandski udfoldelserne på tæt hold. Alle er velkomne og hvis der er plads i båden, så kan man måske få lov til at komme med ud og sejle og se vandskiløberen på helt tæt hold.

For vandski er bare lidt mere fantastisk på tæt hold, hvor man kan se hvor meget vandski kræver - både teknisk og fysisk.

Vi håber at se dig i Vallensbæk Vandski Klub.

 

 

VALLENSBÆK VANDSKIKLUB
Vejlegårdsvej 131
2625 Vallensbæk

Følg VALLENSBÆK VANDSKIKLUB her:

Facebook
Antal besøgende: 498327 (denne uge: 9521)