Vandski discipliner

 

Slalom

Slalom foregår på én ski på en specielt udlagt bane bestående af sejlbøjer til båden og svingbøjer for løberen. Svingbøjerne er skiftevis i højre og venstre side, og det gælder for løberen om at runde bøjerne i hver side - der er ialt 6 bøjer, 3 i venstre side og 3 i højre side. Løberen starter på en valgfri hastighed på mellem 37 og 58 km/t (bådens hastighed), og hvis alle bøjerne rundes sættes hastigheden op indtil den maksimale hastighed opnås. Den maksimale hastighed for kvinder er 55 km/t og for mænd er den maksimale hastighed 58 km/t. Når den maksimale hastighed er opnået, kortes linelængden, hvorved det bliver sværere og sværere at køre igennem banen.

 

Hop

At hoppe kræver en god fysisk form, stor koncentration samt en del års erfaring i at stå på slalom- eller trick ski. Hop foregår på en specielt udlagt bane samt en hoprampe. Det gælder om at ramme hoprampen med så stor fart som muligt og derved svære længst.

 

Trick

Trick foregår på én eller to små korte ski. I trick har løberen 2 x 20 sekunder til at udføre så mange øvelser som muligt. Øvelserne giver point efter sværhedsgrad.

 

VALLENSBÆK VANDSKIKLUB
Vejlegårdsvej 131
2625 Vallensbæk

Følg VALLENSBÆK VANDSKIKLUB her:

Facebook
Antal besøgende: 498337 (denne uge: 9531)