Information for Medlemmer & Gæster

Den bedste måde at komme igang.

Spørgsmålene er mange, både når du allerede har fået “vandski-feber” og når du er kommet så langt som at finde siden her. Vi har samlet lidt nyttig information nedenfor. 

Hvordan bliver jeg medlem.

Vallensbæk Vandskiklub tilbyder flere typer medlemskaber, alt afhængig af alder og behov.

For personer, der fylder 22 år eller er ældre i indeværende sæson. Medlemsskabet indeholder personligt nøgleskab i klubhuset samt udstyrsplads i garagen (i indeværende sæson). Pris: kr. 4.025,- årligt inkl. 50 minutter

For personer, der fylder 22 år eller er ældre i indeværende sæson. Medlemsskabet indeholder udstyrsplads i garagen (i indeværende sæson). Ved køb af dette medlemskab forpligter du dig til 12 timers frivillig indsats i klubben, f.eks. klubvagter, drift og vedligeholdelse af både, rengøring m.v. Pris: kr. 2.275,- årligt inkl. 50 minutter.

For personer, der fylder 22 år eller er ældre i indeværende sæson. Medlemsskabet giver ikke adgang til opbevaring af udstyr, våddragter m.v. i garagen. Ved køb af dette medlemskab forpligter du dig til 12 timers frivillig indsats i klubben, f.eks. klubvagter, drift og vedligeholdelse af både, rengøring m.v. Pris: kr. 2.025,- årligt inkl. 50 minutter

For personer der fylder 18 år, og som er under 21 år, i indeværende sæson. Medlemsskabet indeholder personligt nøgleskab i klubhuset samt udstyrsplads i garagen (i indeværende sæson). Pris: kr. 3.200,- årligt inkl. 50 minutter.

For personer der fylder 18 år, og som er under 21 år, i indeværende sæson. Medlemsskabet indeholder udstyrsplads i garagen, i indeværende sæson. Ved køb af dette medlemsskab forpligter du dig til 12 timers frivillig indsats i klubben, f.eks. klubvagter, drift og vedligeholdelse af både, rengøring m.v.  Pris: kr. 1.450,- årligt inkl. 50 minutter.

For personer der fylder 18 år, og som er under 21 år, i indeværende sæson.Medlemsskabet giver ikke adgang til opbevaring af udstyr, våddragter m.v. i garagen.Ved køb af dette medlemsskab forpligter du dig til 12 timers frivillig indsats i klubben, f.eks. klubvagter, drift og vedligeholdelse af både, rengøring m.v. Pris: kr. 1.200,- årligt inkl. 50 minutter.

Ung på vandski.

Børn og unge er meget velkomne i vores vandskiklub. Alle medlemmer sætter en stor fornøjelse i at lære fra sig, og en ære i resultaterne.

For unge der fylder 15 år, og som er under 17 år, i indeværende sæson. Medlemsskabet giver ikke adgang til opbevaring af udstyr, vådragter m.v. i garagen. Pris: kr. 600,- årligt inkl. 40 minutter.

For børn og unge, som er under 15 i indeværende sæson. Medlemsskabet giver ikke adgang til opbevaring af udstyr, vådragter m.v. i garagen. Pris: kr. 400,- årligt inkl. 40 minutter.

For børn og unge op til 17 år. (Det er en forudsætning for at kunne deltage at man kan svømme 100m.) B&U medlemsskabet forudsætter udtagelse til fast ungdomstræning. Medlemsskabet giver adgang til fri vandski indenfor B&U træningstiderne. Ekstra minutter kan tilkøbes. Pris: kr. 1025,- årligt. 

Vil du prøve en tur, er du meget velkommen.

Vi har alt du skal bruge.

Har du lyst til at prøve at stå på vandski er Vallensbæk Vandskiklub det ideelle sted at stifte bekendtskab med en sjov og udfordrende sport. Vi har Danmarks absolut bedste faciliteter og sørger altid for, at sikkerheden er i top.

Herunder kan du få svar på nogle af de typiske spørgsmål vedrørende prøveture.

Hvad skal jeg medbringe?

Du skal medbringe badetøj og håndklæde. Klubben stiller udstyr til rådighed, herunder våddragt, vest, vandski, line m.v.

Hvad koster det?

En prøvetur koster kr. 250 for voksne og kr. 125 for børn og unge under 18 år.
Prisen er for en prøvetur på 12 – 15 minutter, inkl. instruktion og leje af udstyr.

(Betalingen foregår med dankort eller MobilePay via vores “kiosk-funktion” på vores pc i klubben. Spørg bådvagten)

Hvad gør jeg nu?

Har du lyst til at prøve at stå på vandski er du velkommen søndage mellem kl. 13.00 og 16.00. Når du kommer ned i klubben skal du skrive dig på den elektroniske turliste i klubhuset (Gammel Sø – Bane 2). Derefter skal du melde din ankomst til klubvagten, der typisk befinder sig i båden på søen ud for klubhuset.

Er jeg sikker på at få en tur?

Vi har kun søen til rådighed for prøveture i tidsrummet mellem kl. 13.00 og 16.00 i sæson. Sæsonen går normalt fra 1. maj til 1. september med mindre andet evt. er angivet i klubbens kalender. Efter kl. 16.00 er søen reserveret til de betalende klubmedlemmer.
Hvis der er skrevet mange på den elektroniske turliste i klubhuset, er det en god ide at tale med klubvagten for at høre om der bliver plads til en tur til dig, og hvornår klubvagten forventer, at du kan komme til.

Har du brug for yderligere information eller bookning af prøvetur, kontakt info@vvk.dk

(Vigtigt.. Prøveture SKAL bookes senest dagen før, vent på bekræftelse fra VVK inden fremmøde)

Bådfører

For at sejle bådene i Vallensbæk Vandski Klub skal man godkendes som bådfører.

Kun medlemmer over 18 år med gyldigt medlemsskab, bestået speedbådsbevis og godkendt bådførerstatus må sejle bådene i Vallensbæk Vandskiklub.

Unge under 18 år der har erhvervet speedbådsbevis(fra 16år) kan sejle med en godkendt VVK-instruktør ved siden af. Instruktøren skal have et aktivt medlemskab.

VVK-trænere samt nationale/internationale bådfører under IWWF har ligeledes tilladelse til at sejle bådene efter forudgående instruktion i dybdeforhold, rutiner og prøvesejllads.

Bestyrelsen kan vælge at give særlige midlertidige tilladelser til enkeltpersoner i forbindelse med landsholdstræning, konkurrencer m.v.
Midlertidige tilladelser skal godkendes at formanden eller bådfører ansvarlig.

Der vil blive stillet krav til klub-bådførerne om, at man tager del i klubbens aktiviteter og driftsopgaver.

Det er et privilegium at være bådfører i Vallensbæk Vandski Klub – simpelthen fordi bådførerne har adgang til klubbens mest vitale ressourcer, herunder både, udstyr og klubhus.

Det er utroligt vigtigt, at der udvises ansvarlighed overfor faciliteterne, men også at alle sikkerhedsregler på søen respekteres og overholdes.

For at blive godkendt som bådfører skal følgende krav være opfyldt:


  • Du skal have et gyldigt speedbådsbevis*
  • Du skal have instruktion i, hvor man må og ikke må sejle i vores søer.
  • Du skal lære hvor og hvordan vi sejler de forskellige discipliner.
  • Du skal kende klubbens sikkerhedsregler, og ALLE bådførere skal overholde ALLE regler.
  • Du skal igennem en certificering, der foretages at klubbens ansvarlige på området.   


For yderligere oplysninger samt aftale om certificering kontakt klubbens bestyrelse.
* Hvis du ikke allerede har et speedbådsbevis, kan du søge på google efter udbydere af speedbådsbevis kurser tæt på dig. 

Medlemsservice.

I hele sæsonen – som udgangspunkt fra den 1. juni til den 30. september – vil der som udgangspunkt være en bådfører i klubben på nedenstående dage og tidspunkter.

Klubvagten er til rådighed for medlemmerne på BEGGE søer.  

For reference til bådfører se kalender nederst på siden. 

Praktisk information til bådførerne i forbindelse med klubvagterne.

  • Bådføreren skal være klar ved klubvagtens begyndelse eller ifølge aftale med andet klubmedlem. Fremmøde aftales via vores Facebook gruppe. Er der ikke brug for klubvagten har man fri. Det er klubvagtens ansvar at kontrollere sin Facebook på klubvagt dage. Vælger klubvagten ikke at have Facebook, er fremmøde obligatorisk.
  • Bådføreren skal selv sørge for adgang til garage og klubhus (nøgle rekvireres via club-net)
  • Hvis bådføreren er forhindret i at tage den tildelte klubvagt, er det bådførerens ansvar at finde en afløser (bytte aftalen)
  • Det er vigtigt, at alle bådførerne tager ansvar og efterlever disse betingelser

 

3 event vandski

I vores del af vandski sporten, kan vi nyde godt af 3 discipliner. Man kan være specialist i en disciplin eller gå efter præmien eller fornøjelsen ved at vinde alle 3 events.  

Slalom foregår på én ski på en specielt udlagt bane bestående af sejlbøjer til båden og svingbøjer for løberen. Svingbøjerne er skiftevis i højre og venstre side, og det gælder for løberen om at runde bøjerne i hver side – der er ialt 6 bøjer, 3 i venstre side og 3 i højre side. Løberen starter på en valgfri hastighed på mellem 37 og 58 km/t (bådens hastighed), og hvis alle bøjerne rundes sættes hastigheden op indtil den maksimale hastighed opnås. Den maksimale hastighed for kvinder er 55 km/t og for mænd er den maksimale hastighed 58 km/t. Når den maksimale hastighed er opnået, kortes linelængden, hvorved det bliver sværere og sværere at køre igennem banen.

At hoppe kræver en god fysisk form, stor koncentration samt en del års erfaring i at stå på slalom- eller trick ski. Hop foregår på en specielt udlagt bane samt en hoprampe. Det gælder om at ramme hoprampen med så stor fart som muligt og derved flyve/svæve længst.

Trick foregår på én eller to små korte ski. I trick har løberen 2 x 20 sekunder til at udføre så mange øvelser som muligt. Øvelserne giver point efter sværhedsgrad.