Vores sted

Visionen

Historien

altid velkommen

I Vallensbæk Vandskiklub vil vi være et forbillede for alle andre klubber, Sportsligt og socialt vil vi være Danmarks bedste vandskiklub. 

Vores vision er ambitiøs og udfordrende, men vi tror fuldt og fast på, at det er til glæde for alle, at vi har forpligtet os til at opfylde den.

Vi kun et forbillede, når vores medlemmer agerer som forbilleder. Hos os betyder det, at vi går helhjertet ind i de ting, som vi foretager os. Når vi engagerer os i det sociale sammenhold, i træningen på vandet eller i det frivillige arbejde, så gør vi det fuldt ud.

Vi sørger for at være opmærksomme på forandringer i kravene til os som forening. Vi er nysgerrige overfor skiftende tendenser og hver især gør vi en aktiv indsats for, at alle føler sig hjemme i Vallensbæk Vandski Klub

En af de helt store fornøjelser ved at stå vandski i Vallensbæk er, at vi har mulighed for at dyrke vores sport i fantastiske og optimale omgivelser. At suse med 58 km/t henover Vallensbæk Sø er et helt unikt privilegium. Men i kølvandet følger et ansvar for at sørge for, at sikkerheden er i top, og et ansvar for at sikre, at vi værner om det miljø og den natur, som vi er en del af. Vi lægger stor vægt på, at medlemmer og gæster påtager sig det ansvar – individuelt og kollektivt.

Vallenbæk vandskiklub

Tak til Vallensbæk kommune for at hjælpe med at værne om vores sted, vores klub, vores historie. 

Vallensbæk Vandski Klub startede oprindeligt i slutningen af 1960’erne i Køge Bugt. Ved etableringen af Vestmotorvejen i begyndelsen af 1970’erne blev der gravet ud til to søer, der skulle virke som opsamlingsbassiner for regnvand. Vallensbæk Vandski Klub flyttede umiddelbart efter etableringen heraf fra Køge Bugt til Vallensbæk Søerne. Idag holder vi til på den sydlige del af de to kunstige søer, der er beliggende på begge sider af motorvejen i Vallensbæk.

Nu var det muligt af udføre vandskisporten i en kunstig anlagt sø, hvor bølgerne var væsentligt mindre og anderledes end på åbent hav. Dettes udviklede sig op igennem 1980’erne med en masse træning og dertilhørende konkurrencer.

I de første mange år stod vandskiløberne og klædte om udendørs under et halvtag/skur på søbredden – de fine faciliteter vi har nu er kommet til langt senere.

I slutningen af 1980’erne startede Vallensbæk Vandski Klub så småt samarbejdet med Dansk Vandski Forbund og Team Danmark. 

Vallensbæk Vandski Klub blev rammen om et Team Danmark Center, og der blev lagt målrettede planer for forbedring af anlægget – slalombaner, hop m.v. – samt etablering af bade-/omklædnings- samt mødefaciliteter.  

Vallensbæk Vandski Klub blev rammen om et Team Danmark Center, og der blev lagt målrettede planer for forbedring af anlægget – slalombaner, hop m.v. – samt etablering af bade-/omklædnings- samt mødefaciliteter.  Vallensbæk Vandski Klub fik i foråret 1992, med stor hjælp fra Team Danmark, overdraget et flot klubhus af Vallensbæk Kommune. Samtidigt begyndte en kraftig modernisering af vandskianlægget, herunder opbygning af et nyt hop, udlæggelse af flere slalombaner samt elektronisk tidstagningssystem. I 1996 pågyndte etableringen af en kunstig ø, således at søen blev delt op i to – med mulighed for vandskiløb i to søer samtidigt. I august stod anlægget færdig, og Vallensbæk Vandski Klub var rammen om både DM og EM i 1996.

Klubben har sidenhen afholdt flere nationale mesterskaber, og var senest rammen for EM i 2009 og DM i 2020. Klubben råder idag over det mest moderne vandskianlæg i Danmark – det er vi stolte af og vi gør alt for at holde den position. Klubben har i dag mange aktive vandskiløbere, fra begyndere til de bedste i Danmark, og med en stor aldersspredning. Og vi har nok den størte børne- og ungdomsafdeling i Danmark.

Alle er velkomne til at kigge forbi, gå en tur i det smukke område og nyd vandski udfoldelserne på tæt hold. Alle er velkomne og hvis der er plads i båden, så kan man måske få lov til at komme med ud og sejle og se vandskiløberen på helt tæt hold.

For vandski er bare lidt mere fantastisk på tæt hold, hvor man kan se hvor meget vandski kræver – både teknisk og fysisk.

Vi håber at se dig i Vallensbæk Vandski Klub